AVMO atleten op indoor kampioenschappen

Zaterdag 17 februari stond het Belgische Kampioenschap alle categorieën in Gent op het programma.

Slechts twee atleten wisten zich hiervoor te plaatsen: Jan Petralia en Simon D’Hoore trokken de spikes aan voor de 3000 meter. Jan werd 7de in een tijd van 8:46.43 en Simon 8ste met een tijd van 8:49.05.

In Amerika werd het een zwaar atletiekweekend voor Hanne Claus. Op haar programma stond de Northeast Conference Championships. Hier worden de individuele kampioenen gehuldigd, maar ook de team/universiteit resultaten zijn heel belangrijk. Een soort BVV dus.

Hanne moest aantreden in zowel de 60m, 200m, 400m en de 4x400m. En men hield er een heel strikt tijdsschema op na zodat er heel weinig tijd was om te recupereren tussen de wedstrijden in. Op vrijdag was het vooral zaak om goed de reeksen door te komen en een plaats in de finale veilig te stellen. Hanne slaagde erin om telkens haar reeks te winnen en dus door te stoten naar de finale.

Resultaten reeksen :

60 m : 7.79
200 m : 25.46
400 m : 57.54
Zaterdag moest ze dan opnieuw aan de bak, deze keer voor 4 wedstrijden. Hanne slaagde erin om een nieuwe seizoensbeste neer te zetten op de 200 meter én op de 400 meter een nieuw clubrecord. Ze haalde ook het podium op deze afstanden.
Nadat haar team de voorbije 3 jaar telkens 5de was geëindigd, konden ze dit jaar beslag leggen op de derde plaats.