De nacht van Vlaanderen 2021, een succes voor AVMODe nacht van Vlaanderen ging dit jaar door op zondag 20 juni vanaf 9u00 ’s Morgens. Dit om de gekende coronaregels. Er werd uitgeweken naar de wijk Drie Koningen, tussen Torhout en Aartrijke. De atleten kregen een mooi landelijk parcours voorgeschoteld van 5 km lang. 5 AVMO-ers hadden hun loopschoenen aangebonden.

Op de 100 km, dat ook het Belgisch en Vlaams kampioenschap was, namen 2 van onze leden deel; Luc Maes moest, na een goede start, nood gedwongen de strijd halverwege staken. Beter, veel beter stelde Matthew Bouckhuyt het. Hij startte ongeveer in 8ste positie en liep een mooi tempo. Hoe verder de wedstrijd evolueerde, hoe rooskleuriger de wedstrijd verliep voor Mathew. Stap voor stap kwam hij dichter bij de medailles, om uiteindelijk als 3de atleet algemeen over de aankomst te komen.
Hij won hierdoor de Belgische bronzen medaille AC en de Belgische bronzen medaille masters1. Op Vlaams niveau deed hij het nog iets beter en won hij 2 zilveren medailles. Maar naast deze mooie medailles was hij nog blijer met zijn gelopen tijd: 7u43’52. Hiermee verbetert hij het clubrecord dat sedert 1993 op de tabellen stond. Het is tot nu het enige clubrecord dat Matthew ooit gelopen heeft.

Op de 50 km namen er 3 AVMO-ers deel. Misha Declerk nam vanaf de eerste meter de leiding om deze in de volgende 50 km niet meer af te staan. Stelselmatig vergrootte hij zijn voorsprong om uiteindelijk na 3u05’33’’ te finishen. Hierbij had hij alle andere deelnemers gedubbeld. Opmerkelijk prestatie van de Nederlandse Leonie Ton die als 2de atleet algemeen aankwam. De trainingsbroeders Jeroen Deroo en Bart Guillemyn namen samen deel aan deze 50km-wedstrijd en haspelden de eerste ronden dan ook samen af, tot dat Bart een stapje sneller ging lopen, het resultaat is dat ze ongeveer 15 minuten na mekaar aankwamen. Bart finishte netjes binnen de top tien op een 9de plaats en Jeroen kwam als 14de over de lijn: hun eindtijden zijn Bart 4u04’35’’ en Jeroen 4u19’05’’. Ook dit zijn prestaties waar men het hoofd moet voor buigen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Clubsponsors

    Wij dragen onze clubsponsors een warm hart toe