Danilsa, Christa en Gilbert zijn sportlaureaten 2017 van stad Tielt

 Gilbert Devoldere werd “sportman van het jaar” en Christa Geerolf werd “sportvrouw van het jaar”.
Danilsa Minier Cappelan werd “beloftevolle jongere van het jaar”.

De mooiste verrassing van de avond werd de verkiezing van Gilbert tot sportman van het jaar. In clubgenoot Jan Petralia had hij een felle tegenkandidaat, maar de grote regelmaat en de vele Vlaamse en Provinciale titels hebben de doorslag gegeven zodat Gilbert dit jaar de hoogste sporteer van stad Tielt krijgt,”Sportman van het jaar”. Gilbert was bijna sprakeloos toen hij op het podium stond. Hij deed mij denken aan die andere kampioen: Eddy Merckx, ook hij  was een stille triomfator na de zoveelste wedstrijdzege.

Ook het binnenhalen van de titel “sportvrouw van het jaar” was voor Christa een echte verrassing. Haar palmares oogde heel mooi, maar sportvrouw worden is toch van een heel ander niveau. Christa was heel geëmotioneerd toen ze haar naam hoorde weerklinken in de sporthal. Toen ze Gilberts naam, haar echtgenoot, eventjes later hoorde, was haar geluk compleet. 

Een nieuw titel dringt zich dus op: “Sportkoppel van het jaar”, een unicum in de sportgeschiedenis van Stad Tielt.

 Danilsa had 3 sterke tegenstanders bij de verkiezing van “beloftevolle jongere van het jaar”. Haar zilveren medaille op het BK speerwerpen had de doorslag  gegeven. Je moet wel weten dat dit BK haar eerste grote wedstrijd was na meer dan een jaar inactiviteit wegens aanhoudende kwetsuren. Ook haar palmares tijdens het kampioenschap van de Dominicaanse Republiek voor inwoners van dit mooie land die buiten hun land wonen, dit kampioenschap ging door in Madrid, was indrukwekkend, namelijk 5 gouden medailles in verschillende disciplines

 

Aan Danilsa, Christa en Gilbert, maar ook aan Jan en de mannen van de 4x800m, die net naast de hoogste eer grepen, en aan alle gehuldigde atleten wens ik een mooi en sportief einde van het huidige winterseizoen en een knallend zomerseizoen 2018 toe.

Karel

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Clubsponsors

    Wij dragen onze clubsponsors een warm hart toe