Indoorwedstrijd 9 december

Voor deze eerste indoorwedstrijd vertrokken 5 atleten en begeleidster Ellen richting topsporthal in Gent : Jorun Claus, Lonneke Callens, Iben Creytens, Victor De Buck en Batist De Keukeleire. Later sloot ook Joren Van Dale aan.

Met uitzondering van Jorun, was het voor alle atleetjes de allereerste indoorwedstrijd waaraan ze deelnamen. Aan (indoor)PR’s geen gebrek dus vandaag!

Jorun en Lonneke begonnen deze lange dag met verspringen. Maar liefst 90! meisjes hadden hetzelfde idee, waardoor het vooral lang aanschuiven was. Beide meisjes sprongen dan ook onder de verwachtingen 3m01 ver.

Ondertussen waren Victor en Batist begonnen aan het hoogspringen, aangemoedigd door Iben. Batist sprong 90 cm hoog. Victor deed er nog 10 cm bij.

Ondertussen was Joren de bende komen vervoegen om te starten op de 60m horden. Ook hier veel volk, want er waren niet minder dan 10 reeksen. Joren wist zonder fout de finish te bereiken na 14.25 seconden.

Dan mocht ook Iben beginnen aan de opwarming, samen met de rest van de groep. De 60m vlak stond voor de deur. Eerst waren de meisjes aan de beurt. Lonneke en Jorun liepen in dezelfde reeks. Lonneke won overtuigend in 9.43, Jorun werd vierde in 9.66. Voor beide een mooi nieuw PR. De jongens liepen in verschillende reeksen. Joren won zijn wedstrijd in 9.83. De andere jongens namen het tegen elkaar op. Ook Iben won de reeks in 9.65, Victor werd 4de in 10.15 en Batist eindigde 6de in 10.97.

De 1000 meter begon netjes op tijd, maar de vele reeksen zorgden er toch voor dat het schema niet kon behouden worden. Jorun en Lonneke namen het tegen elkaar op. Lonneke nam onmiddellijk het voortouw, maar in de derde ronde werd ze toch voorbij gelopen door 2 andere atleetjes. Na een felle spurt in de laatste rechte lijn wist Lonneke beslag te leggen op de 2de plaats in een tijd van 3:50.51. Jorun liep ook een mooie wedstrijd. Ze kon lange tijd aanpikken bij het kopgroepje, maar moest de rol lossen bij het ingaan van de derde ronde. Een heel snelle laatste ronde leverde haar de 4de plaats op in 3:58.42.

De jongens mochten nog een tijdje wachten voor ze van start mochten gaan. Ze waren ingedeeld in de laatste van de 6 reeksen. Joren liep heel attent vooraan mee om knap tweede te eindigen in 3:43.99. Iben en Victor vochten onderling voor de derde plaats. Het was Iben die na een felle spurt aan het langste eind trok en derde werd in 3:52.96, op de voet gevolgd door Victor in 3:53.50. Batist liep de 1000 meter netjes in zijn eigen tempo en finishte in 4:27.52.

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

  • Clubsponsors

    Wij dragen onze clubsponsors een warm hart toe